Oplossingsgericht.be

Performance en welzijn door persoonlijk energiebeheer


 

Nooit tevoren was energie zo belangrijk voor persoonlijk, professioneel en organisationeel succes. Persoonlijke energie is de basis voor leiderschap, positieve medewerkers, enthousiasme, doelgerichte initiatieven, geïnspireerde service en teameffectiviteit. Als mensen in staat zijn hun eigen energie beter te managen, levert dit de organisatie een hoger rendement op. Ieder mens heeft er dus baat bij om de wetten van energie te kennen en effectief toe te passen.

Steeds meer mensen voelen zich vermoeid. Klachten als vermoeidheid, gebrek aan energie, stemmingsproblemen komen veelvuldig voor. En aangezien het aantal geformuleerde klachten slechts het topje van de ijsberg vormt, moeten we aannemen dat een onthutsend aantal mensen te maken krijgt met een gevoel van beperking in hun fysieke en mentale mogelijkheden en verwachtingen. Blijkbaar bestaat er een groot verschil tussen de resultaten die van mensen verwacht worden en de energie die zij bezitten om deze resultaten waar te maken.

 

Ons doel is dit verschil te overbruggen en mensen te helpen hun persoonlijke energie te managen en een balans te creëren tussen de verschillende aanspraken. Persoonlijk energiemanagement is een vorm van zelfmanagement dat mensen in staat stelt om meester te zijn over hun bronnen van vitaliteit en creativiteit, zowel op het werk als in het privé-leven.

 

In deze geest nodigen wij de deelnemers uit om krachtige, praktische manieren van energiebeheer te verwerven, gebaseerd op het recentste onderzoeken op vlak van neurowetenschappen, energie, positieve psychologie, emotionele en sociale intelligentie, performance verbetering,… om productiviteit, resultaten en welzijn te verbeteren.

 

De voordelen omvatten o.m.:

Meer energie voor verbeterde performance

Verbeterde focus en productiviteit

Meer stressbestendigheid

Verminderde negativiteit, vermoeidheid en burnout

Verbeterde besluitvaardigheid

Gelukkiger, gezonder medewerkers

Verbeterde moraal en tevredenheid

 

INHOUD:

 

Veerkracht, gezondheid en vitaliteit

Energie als evenwicht: signalen

Energiegevers en –vreters

Opbouw, weerstand, herstel

Leefwijze: ontdek je rem- en gaspedaal

Mentale programmering: nadenken over je manier van nadenken

Doelen, overtuigingen en strategieën

Relaties als deel van oplossing: hulp en ondersteuning

Structuur in je aanpak

Gebruik je brein – organisationele intelligentie

Oplossingsgericht werken